Kihívás program

Minden óvodának / iskolának legyen legalább egy BESZÉDMUMUS könyve!

Itt az idő, hogy segíts/együttműködj minden (szelektív) mutista gyermek érdekében.

Legyél aktív résztvevője egy olyan ügynek, ami téged, illetve gyermekedet is érinti.

Hívjuk fel együtt a pedagógusok figyelmét az ügy fontosságára.

Már jó néhány család szerencsére elmondhatja, hogy a számukra érintett pedagógusok ismerik a mutizmus kifejezést, de ha mégsem, akkor is együttműködők a gyermekek érdekében. Sokan azonban arról számolnak be, hogy a pedagógusok nem is hallottak még a mutizmus kifejezésről, illetve nem tudják, miként viselkedjenek az ilyen gyermekekkel.

Most itt van az ideje annak, hogy ezt megváltoztassuk!

Ehhez viszont szükségem van a Te (szülőként/pedagógusként) segítségedre, közreműködésedre is!

A MINDENNAPOK MINŐSÉGÉNEK SZEREPE

Gyermekeink napjainak legnagyobb részét az óvodai/iskolai közösségben töltik. Mi, szülők hiába „dolgozunk” azon, hogy gyermekünket segítsük, támogassuk, terelgessük, az állapotának megfelelően viselkedjünk vele, ha az oviban/suliban éppen az ellenkezője érvényesül. Ott van reggeltől délutánig, és sok esetben előfordul, hogy nem érzi jól magát, nem képes felszabadulni, és ezzel együtt rengeteg feszültség gyülemlik fel benne. Otthon pedig ez a feszültség „kirobban” a gyermekből, ami még nehezebbé teszi a szülők feladatát.

A mutizmus kezelése egy összetett, kitartást, erőt igénylő feladat, de ha gyermekünk még a közösségi életben is feszült, szorongó, akkor még nagyobb a kihívás. És hát a mi készleteink, tartalékaink is végesek. Mi sem vagyunk tökéletesek, nem tudunk mindig erősek, kitartóak lenni. Mi is elgyengülünk, olykor azt gondoljuk, hogy kész, ennyi, feladjuk. Aztán mégis jön egy belső indíttatás a folytatáshoz, újból erőre kapunk, újra és újra nekifutunk a feladatnak.

A KIHÍVÁS PROGRAM lényege

Minél több óvoda/iskola ismerje a mutizmus kifejezést, és legyen képes kezelni a mutista gyermekeket.

Ahhoz azonban, hogy ez létrejöhessen Te is kellesz!

A feladat

Mondd el az oviban/suliban, akár szülőként, akár pedagógusként, hogy létezik a beszedmumus.hu weboldal, és a szelektív mutizmus témában megszületett egy gyakorlati könyv, A BESZÉDMUMUS címmel.

Mind a weboldal, mind a könyv tartalmaz a pedagógusok részére olyan elméleti, illetve gyakorlati tudásanyagot, amit be tudnak építeni a mindennapi nevelési/oktatási programba. Bármikor szembetalálkozhatnak egy esettel és nem mindegy, hogy milyen tudással bírnak a témában, illetve miként kezelnek egy mutista gyermeket.

Hogyan segít a Beszédmumus könyv?

A könyv az elméleti részeken kívül érdekes, hasznos és tanulságos történeteket, tapasztalásokat, rengeteg gyakorlati elemet is tartalmaz mind a szülők, mind a pedagógusok számára. A könyvben található ismeretanyaggal minden tudatos pedagógus sikereket érhet el a mutista gyermekek érdekében. A pedagógusnak is aktívan be kell kapcsolódnia a folyamatba, hiszen a szülőkön kívül ez az egyik fő pillére annak, hogy a gyermek biztonságban érezze magát, képessé váljon felszabadulni annak ellenére, hogy nem tud megszólalni, vagy másképpen viselkedik, mint a többi társa.

A közös együttműködés, a bizalom kinyilatkoztatása, az egymás felé való megnyílás segíti a szorongás csökkenését, növeli a biztonságérzetet.

A pedagógusok ismereteik bővítésével esélyt adnak mind maguknak, mind a mutista gyermekeknek a folyamatos és egyenletes fejlődésre, valódi nevelési/oktatási feladataik ellátására, valamint, hogy a mutista gyermekek az intézmények falain belül is azt a hozzáállást, nevelést kapják, amit az állapotuk indokol.

Mi az AJÁNLAT?

Minden óvoda/iskola vásároljon legalább egy Beszédmumus könyvet az intézmény számára, hogy a pedagógusok tudjanak mihez nyúlni, illetve bővítsék tudásukat, ismereteiket.

A könyv mellé AJÁNDÉKBA kapnak egy E-BOOKOT is, ami a rövid elméleti összefoglaló mellett, kifejezetten a pedagógusok számára tartalmaz gyakorlati útmutatásokat szelektív mutista gyermekekkel való viselkedést illetően.

Útmutató tudatos pedagógusoknak a szelektív mutizmus világában e-book

  • 15 oldal terjedelmű, gyakorlati útmutató,
  • külön óvoda- és külön iskolapedagógusoknak,
  • mit tegyenek, és mit NE tegyenek egy szelektív mutista gyermekkel,
  • milyen praktikákat alkalmazzanak,
  • hogyan vonják be a gyermeket az aktív közösségbe.

Szülőként felajánlhatod, hogy Te megrendeled az intézmény számára a könyveket, nekik pusztán annyit kell tenniük, hogy kifizetik a könyv árát az e-mailben kiküldött díjbekérő alapján. Ezután már érkezik is a csomag postai szállítással.

Mit ad a KIHÍVÁS PROGRAM az intézmények, illetve a szülők részére?

Azok az óvodák/iskolák, akik megvásárolják a Beszédmumus című könyvet, felkerülnek a beszedmumus.hu weboldalon hozzáférhető HIVATALOS LISTÁRA, így mindenki nyomon tudja követni, hogy melyek azok az intézmények, amelyek bekapcsolódtak a programba és ezzel is elősegítik saját maguk, illetve gyermekeink megfelelő fejlődését.

A Kihívás Program minden családnak segít, hiszen amikor a szülőnek óvodát/iskolát kell választania mutista gyermeke részére, akkor a lista alapján látja, hogy mely intézmények kapcsolódtak be a Kihívás Programba.

  • Ez egy plusz biztonságot ad a szülő kezébe,
  • megkönnyíti a pedagógusokkal való beszélgetést,
  • biztosított, hogy az óvoda/iskola rendelkezik a szelektív mutizmussal és annak kezelésével kapcsolatos szükséges ismeretekkel,
  • a lista által láthatóvá válik, hogy melyek azok az óvodák/iskolák, ahol tudatos szellemben végzik munkájukat a pedagógusok, és egyenlő esélyt biztosítanak gyermekeink részére.

Olvasd el a könyv egyik fejezetét!

Most bepillantást nyerhetsz a könyvbe, annak felépítésébe, stílusába. Gyere és olvass el egy fejezetet!

AJÁNDÉK e-book kifejezetten pedagógusok számára!

Útmutató tudatos pedagógusoknak
a szelektív mutizmus világában e-book

15 oldal terjedelmű, gyakorlati útmutató
külön óvoda- és külön iskolapedagógusoknak,

mit tegyenek, mit ne tegyenek egy szelektív mutista gyermekkel,
milyen praktikákat alkalmazzanak,
hogyan vonják be a gyermeket az aktív közösségbe.

A kis könyvecske megkönnyíti a szülő és pedagógus közötti, esetleges nehéz beszélgetés lefolytatását.

A Kihívás program keretein belül 

Vásárlás feltételei

A Kihívás Program kereteiben történő megrendeléskor meg kell adni az Intézmény és település nevét.

 Az adott intézmény/szervezet felkerül a beszedmumus.hu oldalon egy hivatalos listára.