A lelkednek

nem csak a szelektív mutizmussal kapcsolatban

Szülőként itt olyan – a lélekkel és egyéb gondolatébresztéssel kapcsolatos – cikkeket olvashatsz, amelyek feltöltenek energiával, kihúznak a lelki slamasztikából, megtöltik szívedet melegséggel.

A személyes tapasztalat, a sok éves gyakorlat, olyan rátekintést enged egy-egy folyamatra, változásra, amely kaput nyit a világra. Idővel felismerjük, hogy nem vagyunk egyedül, hogy vannak, akik már előbbre járnak az úton és vannak, akik még csak most indulnak.

Néha elég egy szó, egy érintés, egy tekintet és fellélegezhetünk, feloldozhatjuk a bűntudatunk, megérezhetjük az erőt, ami bennünk van. Csak nyisd ki a füled, a szemed, a szíved, hogy észrevedd. 

Az itt olvasható cikkeket és még több bejegyzést olvashatsz a zárt Facebook csoportomban. Katt ide!

Érzékeny gyermek = érzékeny felnőtt?

Egy anyuka gondolatait szeretném ma veled megosztani. Miért? Mert egyszer ő is gyermek volt. Egyszer ő is úgy nézett az anyukájára, apukájára, mint te, amikor te is gyermek voltál. Mert valamikor ő is félt a nagy világtól, és még sokszor manapság is hasonló érzései vannak,...
Bővebben

Szülői figyelem. Miért fontos egy gyermek életében?

Egy igaz történet arról, ami nagyszerűen szemlélteti, hogy egy gyermeknek mennyire szüksége van a szülő aktív figyelmére.
Bővebben

Mit tegyek a szorongás ellen?

Bújjuk a különböző médiumokat, keressük (olykor tudat alatt) a megoldást, és folyamatosan jönnek velünk szembe a pozitív tanácsok, gondolatok. De már elegünk van!
Bővebben

5+5 tipp, ami segít nemcsak a korlátozások idején

Tudtuk, hogy jön, tudtuk, hogy utolér, tudtuk, hogy eljön az ideje. Mégis totál kikészülünk, dühöngünk. Miért? Mert félünk, mert bizonytalanságban élünk. A legtöbb ember nem tud tervezni, nem tudja, mi lesz, mikor és hogyan. Téged miként érintenek a korlátozások? Hogy érzed magad a bőrödben?
Bővebben

A boldogság és változás pusztán elhatározás kérdése?

Hányszor fordult már elő veled, hogy elhatároztad, mostantól változást eszközölsz az életedben? Van, ami egyből sikerül, de a legtöbb nehézség megoldásáról elmondható, hogy egy-két próbálkozás után feladjuk. a boldogság hiú ábránd marad. Miért? Olvasd el a részleteket.
Bővebben

Kislányom újabb lépést tett a szelektív mutizmus útján

Hatodik éve „tapossuk” a szelektív mutizmus útját. Sok nehézségen és sok sikeren vagyunk már túl, de még mindig tart a folyamat néhány helyzetben.
Bővebben

Szelektív mutizmus animációs videóban

Elkészült az ELSŐ, MUTIZMUSRÓL SZÓLÓ ANIMÁCIÓS VIDEÓ! És ami még kiemelkedőbbé teszi: A grafikát és videót az általam írt szöveg alapján egy olyan fiatal lány készítette, aki maga is szelektív mutista „volt-van”. Végtelenül hálás vagyok a sorsnak!
Bővebben

Hogyan legyek felelős anya/szülő?

A (szelektív) mutizmus és a felelős anya/szülő esete kéz a kézben jár éppen úgy, ahogy minden egyéb esetben is.
Bővebben

Amikor gyermeked vigasztal meg téged!

Rossz nap. Kedvetlenség. Tiltakozás. Mit tegyek, hogy ne legyek "negatív"? Nem vagyok képes erősnek lenni, és felszabadultan érezni magam.
Bővebben

A változás folyamatos

A változás van, a változás jó, a változás szükséges, de valahogy soha nem sikerül igazán. Pedig olyan elszántak vagyunk. Mi lehet a probléma?
Bővebben

Mutizmus esetén miért fontos a hit?

Most biztosan sokan azt kérdezik, hogy mi köze van a hitnek a mutizmushoz, szelektív mutizmushoz? De mint mindenhez, ehhez is köze van.
Bővebben

Miért fordul elő, hogy a félelmek korlátoznak lépéseinkben?

Tele vagyunk terhekkel, kínzó, ránk telepedett súlyokkal, amit jó ideje cipelünk. A félelmek gátolnak egy-egy lépés megtételében. Egyszer azonban úgy döntünk, hogy eljött a mi napunk! Szembe kell néznünk a félelmeinkkel. Amennyiben gyermekünk szelektív mutista, még több teher nehezedik ránk. A félelmek tárháza még szélesebbé...
Bővebben

Anya, te vagy a legjobb anyuka a világon!

Amikor a gyerkőc tudja, hogy már éppen eleget hisztizett, sírt, kiabált anyával, vagyis sok van a rovásán, anya már nagyon odavan és vissza, nem győz neki magyarázni, tehát folyamatosan vele foglalkozni, és csitítani, akkor köszönt be a fenti mondat.
Bővebben

A lelki problémával nem vagy egyedül

Egyik nap szembejött velem az alábbi mondat: Every story is uniqe. Azaz: Minden történet egyedülálló. De ez nem jelenti azt, hogy egyedül vagy a lelki problémával.
Bővebben

Helyes mindig csendben maradni?

A válaszom egyértelműen nem. Életünk során folyamatosan tanulunk és fejlődünk. Ezzel együtt pedig számos olyan behatás ér, amikor úgy érezzük, hogy most telt meg a pohár, mindjárt felrobbanunk, elegünk van. Ezért felmerül bennünk az előbbi kérdés: Helyes mindig csendben maradni? Mit tegyünk ilyenkor?
Bővebben

Szükségünk van lelkünk melengetésére?

A válaszom egyértelműen igen. Mindannyian a gyermekünkre helyezzük a fókuszt, de velünk, szülőkkel mi lesz közben? Hiszen mi neveljük, formáljuk gyermekünket, készítjük fel a nagybetűs életre.
Bővebben
piros szív a két tenyérben

LÉLEK-MELENGETŐK

Feltöltődök

null

BLOGCIKKEK

Olvasgatok

null

CSALÁDI TÖRTÉNETEK

Elolvasom