Online Konzultáció

Mint ahogy a bemutatkozásnál is írtam, célom, hogy minél szélesebb körben terjedjen el a mutizmus, szelektív mutizmus kifejezés, annak megfelelő kezelése, illetve minél több mutista gyermek szülőnek tudjak segítséget, útmutatót, tanácsot adni. Ehhez azonban szükség van rátok is. Hiszen amennyi család, amennyi gyermek, annyiféle helyzet és kihívás jelenik meg a mindennapjainkban. Egymásra vagyunk utalva, mindannyian igyekszünk legjobb tudásunk szerint támogatni, segíteni gyermekeink útját. Van, aki most ismeri meg ezt a folyamatot, és van, aki már számos nehéz helyzeten túljutott, de ennek ellenére mégis szembekerül számára is új, még ismeretlen kihívással. Minden esetben jól jön egy elfogadó, támogató közösség, ahol elmondhatjuk problémáinkat és útmutatást kaphatunk egymástól.

Az online konzultációnak éppen ez a célja. A konzultációk nem egyirányúak, nem erőltetnek rád semmit, hanem minden esetben a kölcsönösség elve érvényesül, ahol mindegyik fél egyformán aktív résztvevője a találkozónak. A témákat közösen válasszuk, és közösen is keressük, illetve találjuk meg rá a lehetséges megoldásokat. A találkák alkalmával nemcsak gyermekünk problémáira, hanem saját lelkünk fejlődését szolgáló kérdésekre is keressük a válaszokat.

Milyen konzultációra van lehetőség?

Egyéni online konzultáció

Ha úgy gondolod, hogy még nem vagy kész szélesebb körben másokkal nyíltan beszélgetni, de engem megtisztelsz bizalmaddal, vagy csak tanácsot szeretnél kérni egy adott probléma kezelésére, vagy egyszerűen jól esne valakivel megosztani a történéseket, nehézségeket, akkor lehetőséged nyílik egyénileg beszélgetni velem.

Ezen kívül az általam írt, A Beszédmumus című könyvben leírtakkal kapcsolatban is kérdezhetsz, valamint a könyvben szereplő munkafüzet kitöltésében is segítségedre lehetek, illetve a már kitöltött munkafüzetet ki is elemezhetjük. Megbeszéljük, hogy a ti esetetekben mire érdemes a hangsúlyt fektetni, milyen területek azok, ahol saját magadat is érdemes figyelni és tanulni, illetve hogyan mozdulhattok ki egy-egy esetleges elakadásból.

Kiscsoportos online konzultáció

Ha érzed magadban az erőt, illetve szeretnél bepillantást nyerni más mutista gyermekek szüleinek mindennapjaiba, küzdelmeibe, valamint szeretnél tanácsot kérni egy-egy nehéz helyzet kezelésére, akkor a kiscsoportos konzultáción erre lehetőséget nyílik.
A kiscsoportos beszélgetések alkalmával feltehetjük egymásnak kérdéseinket, elmondhatjuk problémáinkat, és ezáltal segíthetünk egymásnak megoldani a nehézségeket.

Ezen kívül az általam írt, A Beszédmumus című könyvben leírtakkal kapcsolatos kérdéseket is górcső alá vesszük, és a többi résztvevő elmondhatja az ahhoz kapcsolódó észrevételeit, tapasztalásait. Fentieken túlmenően a könyvben szereplő munkafüzet kérdéseit is megbeszélhetjük, illetve a már kitöltött munkafüzetet elemezhetjük. Így nemcsak egyoldalú választ kapsz a kérdésedre, hanem lehetőséged nyílik a te nézőpontodnak leginkább megfelelő lehetőséget választani.

A konzultációk meghatározott témára épülnek, nem vaktába lövöldözünk, hogy minél koncentráltabb és hatékonyabb legyen a lehetséges problémamegoldás.

A konzultáció felépítéséről

A beszélgetés első felében minden résztvevőnek lehetősége van 5 percben bemutatkozni, és az adott témában a kérdését feltenni, problémáját elmondani.

A beszélgetés második felében pedig a felvetett kérdésekre, nehézségekre reagálunk közösen. Mindenki elmondja a saját véleményét, megélését a témát illetően.

Végül pedig összegzünk: milyen közös/eltérő elemek figyelhetők meg, ki mivel gyarapodott a konzultáció során, mi a feladat számára, illetve a család számára.

Mit KAPSZ az egyéni, illetve kiscsoportos konzultációk alkalmával?

✅ sorstársakkal találkozol
✅ kapcsolatrendszered bővül, barátságok alakulhatnak ki
✅ egy közösség szerves részévé válsz
✅ útmutatás, segítség, megoldási lehetőségek a nehéz helyzetekre
✅ önismeret
✅ fejlődés
✅ megértés, elfogadás
✅ feltöltődés
✅ baráti, családias hangulat

Mit ADSZ Te másoknak a konzultációk során?

✅ reményt
✅ támaszt
✅ kitartást
✅ ugródeszkát
✅ megoldást
✅ segítséget
✅ új lehetőségeket

Miért hasznos számodra az online konzultáció?

-> utazási időt és utazási költséget spórolsz vele
-> nem kell sok ember előtt beszélned
-> egy segítő, támogató közösség AKTÍV részese lehetsz
-> senki nem erőltet rád semmit, te döntöd el, mi az, amit előnyben részesítesz és kipróbálsz, adsz neki esélyt

Hogyan tudsz jelentkezni az egyéni, illetve kiscsoportos online konzultációkra?

Az oldalon előre meghatározott témákban, illetve időpontokban lesznek megjelenítve az aktuális konzultációs lehetőségek.

 

Köszönjük a baráti beszélgetést, konzultációt! Elsőre nehezen sikerült megnyílnunk talán, de hasznosan töltöttük az időt. Rengeteg információt hallottunk tőled és ez a közvetlen beszélgetés újra megerősített minket.
Pogány János

LÉPÉSEK

1.

Kattints az általad választott konzultáció időpontjára

2.

Töltsd ki és küldd el a jelentkezési lapot

3.

E-mailben kapsz egy díjbekérőt a konzultáció díjáról

4.

A találkozó előtti 3. munkanapig utald el a díjbekérőn található díjat

5.

Az utalás után e-mailben megkapod a számlát

6.

A konzultáció előtt 5 perccel legyél a géped, telefonod előtt készenlétben

Messengeren foglak hívni egyéni/csoportos videóhívás keretében
és elkezdődik a konzultáció


Technikai háttér, amivel rendelkezned kell:
Facebook Messengeren való jelenlét
Legyen stabil internet hozzáférésed

ÚJ IDŐPONTOK

Egyéni 60 perces konzultáció
Ha szeretnél velem beszélgetni, akkor írj nekem az info@beszedmumus.hu e-mail címre, és egyeztessünk időpontot!

Fix időpont:
2020.09.18. (péntek), 9-10 óra
2020.09.23 (szerda), 9-10 óra

Kiscsoportos 60 perces konzultáció
Hamarosan új időpontok!

Minden egyéb információt az ÁSZF-ben találsz.

Ha esetleg kérdésed maradt, akkor keress nyugodtan e-mailben: info@beszedmumus.hu

Ha úgy érzed, szeretnél tartozni valahová, illetve adni is és kapni is másoknak-másoktól, akkor csatlakozz valamelyik konzultációhoz!

Ha még nem vásároltad meg a könyvemet, akkor a képre kattintva megnézheted a részleteket!

Legyél te is aktív részese a közösségnek! Hamarosan találkozunk! 😊